In Memoriam

Pagina 9

pic

Afscheid van Floyd

Floyd, mijn lief, grappig, complex, verlegen, moedig windbeest is ingeslapen… Een huisdier nemen is hartzeer met garantie. En dus brak vandaag mijn hart in heel veel stukken. Hij kroop diep onder de huid, mijn adoptie souldog.

Floyd deed me mijn grenzen verleggen en haalde enkel het beste uit me. Geduld, tederheid, vrolijkheid en eindeloze liefde. Dank je voor de mooie en intense rit. Dank je dat ik je beste maatje mocht zijn en altijd aan je zijde mocht wandelen, lieve vriend. Voor altijd 🖤

#adoptdontshop
#greyhoundsrecuebelgium (Floyd zag bij ons thuis de magnolia 10 maal bloeien… zottigheid bij de eerste keer en elegantie tijdens de tiende keer)


pic

Afscheid van Major

8 jaar geleden kwam hij in ons leven, een lieve, magere, onderdanige Greyhond van 4,5 jaar met sprekende ogen.

Hij had even wat tijd nodig om zijn plaatsje te vinden maar wij wisten al vlug hoe wij hem konden triggeren, namelijk met vleesjes, vleesjes, vleesjes... Major had altijd honger, hij durfde in het begin te stelen wat hij kon, een volledige tros bananen, een groot brood ...kon hij in een paar seconden in het geniep verorberen.

Al snel wist hij dat hij dagelijks zijn porties eten kreeg en toch elke keer als hij de korrels hoorde vallen in zijn kom kwam hij aangelopen met steeds weer dezelfde grote honger en schrokte hij snel en tot de laatste korrel.

Wij raakten echt gehecht aan deze prachtige hond, hij werd onze beste en lieve vriend en ook de vriend van onze familie, vrienden, buren... Major liet hem graag knuffelen en strelen en lag bij voorkeur op zijn rug met zijn poten in de lucht in de vele zetels en kussens in huis, op het terras, in de tuin...en ja hoor, we hebben hem veel geknuffeld!

Major genoot van de vele kleine en grote wandelingen in het bos en op het strand maar we merkten dat hij regelmatig last kreeg aan zijn rechtervoorpoot, een letsel van vroeger van de renbaan. Onze dierenarts volgde hem goed op en kon wat ondersteuning bieden zodat hij weinig of geen pijn had.

Tot februari 2024! Major kon moeilijker stappen en de wandelingetjes werden alsmaar kleiner.De diagnose van botkanker viel en de voorspellingen waren niet goed. We hebben het huis vol tappijten gelegd, kussens overal om hem nog extra comfort te geven bovenop de medicatie. Major bleef goed eten en deed zijn best om nog kort te wandelen maar enkele weken later lukte dit niet meer. Met pijn in het hart hebben wij afscheid moeten nemen van onze grootste en beste vriend in ons leven. Het gemis en de leegte in ons huis zijn zo groot dat het nog elke dag pijn doet.

We koesteren de vele mooie herinneringen en de mooie foto’s van onze lieve schat.
Christel en Danny


pic

Afscheid van Buddy

Ik zocht een ierse maatje en vond jou op de site van GRB Ierse greyhound Budget omgedoopt naar naam Buddy de dag dat ik je mocht gaan halen op 12/03/2016 vergeet ik nooit .

Je waard bizonder mooie ierse greyhound jou ogen waar ik verlieft op werd en je karakter was zo zacht en zelfzeker geen angst kwam je naar mij toe om kennis te maken

Op 8/12/2023 was de dag dat ik je moest los laten 7 jaar lang hebben wij mogen genieten van jou Buddy je word nog hard gemist jongen .


pic

Afscheid van Frankle

Frankel is plots snel achteruit gegaan. Hij verloor alle controle over zijn poten. Blijkbaar een zenuwaandoening op zijn ruggengraat waardoor de signalen niet meer correct doorgegeven werden naar zijn poten. Het blijkt veelvuldig voor te komen bij honden, wat het niet minder erg maakt.

Hij is vredig kunnen inslapen. Hij was niet zenuwachtig of onrustig. We zijn er allemaal kapot van en gaan onze Franky enorm missen. Hij paste perfect binnen ons eigenzinnig gezin. Want Frankle was dat in alle opzichten ook. In bijlage een foto van hem.

Bedankt om hem toen bij ons en binnen ons gezin te brengen. Best Dog Ever.


pic

Afscheid van Barry

Langs deze weg wil ik u het triestig nieuws melden ons Barrytje vrijdag vredig is ingeslapen op een veel te jonge leeftijd. We zagen hem echt achteruit gaan, op korte tijd, vorige woensdag

Naar DA geweest bloed geprikt, woensdagavond belde dierenarts ons op, met de melding het erg slecht ging met hem, zijn nieren werkte nog maar voor 30% . Hij zegde hij ons vrijdag wilde zien samen met Barrytje, dan hebben we uiteindelijk de moeilijkste beslissing moeten nemen, DA zegde hij snel ging aftakelen en wij hebben hem zoveel liefde gegeven en nog meer terug gekregen, was een schitterende hond.

Voor onze kleinkindjes en ons. We gaan hem enorm missen, maar weten we de beste beslissing genomen hebben. Vrijdag komt hij in zijn as urne terug naar huis, daar kijken we nu even erg naar uit

Beste groeten Ilse en Werne


pic

Afscheid van UNLIKELY ASH - Phantom

Op 12 augustus 2016 hebben we onze Phantom (toen was hij 6 jaar) een knus plekje in ons gezin gegeven. Hij heeft ons heel veel liefde en plezier gegeven, hij was gewoon allemans vriend.

Nu dik 6 jaar later hebben we van hem met veel verdriet afscheid moeten nemen. Je laat niet alleen voor ons, maar ook voor ons ander greyke Luna en ons Italiaantje Neo een grote leegte na.


pic

Afscheid van Nushi

Tot onze grote spijt moeten wij u melden dat Nushi (geadopteerd in 2014 onder de naam Irene) zaterdag 29/04/2023 overleden is ten gevolge van botkanker.

Met tristige groetjes fam. Maas uit Stabroek.


pic

Afscheid van Jet

eind maart 2023 sterft LINGRAWN JET.

Hij laat een grote leegte na...


pic

Afscheid van Woody

Woody, voorheen Broadhaven Tom, °16/09/2015 heeft slechts 3j en 1 maand bij ons mogen zijn.

Hij overleed aan de ziekte van Cushing en artrose op 10/03/2023.


pic

Afscheid van Juno

Ik stuur deze mail om te melden dat we ons Juno ( in een vroeger “race-leven” Lightning Hot) naar de eeuwige jachtvelden hebben laten vertrekken.

Ze is bijna 14 jaar geworden en wij hebben net geen 11 jaar voor haar mogen zorgen.

In het begin was het soms wat moeilijk maar uiteindelijk is ze de meest fantastische hond geworden die je je maar kan inbeelden. Ze heeft geen één keer gegrold, nooit nog maar een lip opgetrokken, en in die 11 elf jaar zijn we geen enkele hond tegengekomen waar ze niet mee overeenkwam. Gewoon de liefste.

Maar het was gewoon op. Ze kon niet goed meer stappen en haar eten smaakte ook niet meer. We missen haar verschrikkelijk…..


pic

Afscheid van Henri

Op 16 januari 2016 verwelkomden we je. Ice Cool Dandy was je naam, je was ‘getijgerd’ en op de hondenraces in Ierland bleek je vaak de ‘favourite’.
Ice Cool Dandy dus, maar wij noemden je Henry.

Een stille, lieve, welgemanierde hond.
De ‘favourite’, niet alleen van ons, maar ook van veel familieleden en vrienden.
Vele jaren leek je gelukkig, sterk en onoverwinnelijk.
Tot de racer het moeilijk kreeg. Lopen bleek een opdracht. Daarna zelfs stappen.

Anderhalve maand geleden kregen we het te horen: botkanker.
Op 22 oktober 2022 hebben we je moeten laten gaan. Henry is uitgeracet. Onze favourite blijf je.
Jan & Sabien