Vaak gestelde vragen

Ze zijn vriendelijk, zeer lief, aanhankelijk, zachtaardig, moedig, trouw, rustig in huis en heel lui.
Dat is verschillend. De oudere honden zullen zich in het begin beter aanpassen terwijl de jongere honden over het algemeen iets nieuwsgieriger en actiever zijn. De Greyhound is een prima huishond. En tevreden als hij in huis mag wonen. Zijn eigen plekje heeft waar hij lekker kan liggen.
Een hond is van nature uit zindelijk, in de meeste gevallen moet hij enkel leren waar en wanneer hij zijn behoefte mag doen. in den beginnen na slapen en voeden buiten laten, en je hond in t oog houden. In Spanje worden de Galgos een aantal keren per dag uitgelaten om hun behoeften te doen. Met een beetje geduld, consequente en goede kordate aanpak valt dit zeker mee. De hulp van een binnenhuiskennel is in sommige gevallen ideaal. Het voordeel is, wanneer de Greyhound/galgo uit een gastgezin komt, deze waarschijnlijk proper is.
Een halsband in visgraat model, (bij Greyhounds Rescue Belgium v.z.w. te verkrijgen) en een stevige leiband. Een zacht bed voor in huis. Een etens- en drinkensbak op gepaste hoogte. Goede voeding is erg belangrijk. Gebruik premium voer.
Welke leeftijden zijn beschikbaar en wat zijn de levensverwachtingen van een Greyhound?
De meeste zijn bij aankomst tussen 2 en 7 jaar oud. De levensverwachting van een ex-racer is 12 à 15 jaar.
De gemiddelde schofthoogte bedraagt 60 à 70 cm. Het gewicht varieert tussen 24 en 28 kg.
Zwart, licht-bruin (fawn), rood-bruin, gestroomd-tijger (brindle) licht of donker met zwart, beige of grijs, wit in combinatie met brindle, zwarte of rood-bruine vlekken. Donkerbruin, geheel wit of grijs (blue) zijn zeldzaam.
Nee, de vacht is heel kort aanliggend. De zomervacht is zelfs zeer dun. 1 tot 2 maal per week borstelen met een zachte borstel van rubber vinden ze heerlijk. Vaak hebben ze een kale buik van op kennel vloer liggen.
Aangezien Greyhounds van nature uit heel zachtaardig zijn en wanneer de kinderen binnen het gezin geleerd hebben om respect te tonen voor dieren, gaat alles prima. Pas wel op voor het opspringen tegen hele jonge kinderen. Alleen als een kind te overweldigend doet, zal de Greyhound, in tegenstelling tot een ander ras, zich meestal terugtrekken. Hij wil wel graag ongestoord zijn dutje doen. Dus als er kleine kinderen rondlopen, leert U ze dan om uw Greyhound te laten slapen. Pas als hij wakker is, kan er gespeeld worden. Maar laat nooit een klein kind met een hond alleen, dit geldt voor alle rassen. Een Galgo Español is met kleine kinderen vaak iets gemakkelijker.
Jazeker, net boven hun neus zit als het ware een scharniertje waardoor ze makkelijk kunnen "lachen". Dit is echt een uiting van zich goed voelen en blij zijn. Het is een grappig gezicht. Het heeft niets met agressie te maken.
Greyhounds zijn vriendelijk en sociaal naar andere rassen, met kleine hondjes is het wel oppassen. Ook bij het voeren kunt u elke hond het best een eigen plaatsje geven. Ze liggen graag tegen een andere hond aan, het geeft een warm en veilig gevoel.
Ongeveer de helft van de honden kunnen geplaatst worden bij gezinnen met een poes.
in de refugio wordt gekeken welke hond het best met poezen samen gaat.
Een Galgo gaat vaak iets beter als een Greyhound die net van de renbaan komt.
De Greyhound moet aan de leiband blijven, omdat hij anders zijn natuurlijke instinct volgt. Greyhounds zijn jagers op zicht en lopen ongeveer 70 km/uur. Als ze iets zien bewegen blijven ze rennen, horen en zien niets meer om zich heen. U kunt de hond alleen loslaten in een omheind gebied van min. 1,80 tot 2 meter hoog.

Laat je hond niet los lopen tijdens onze wandelingen!
los laten lopen: gebruik een lange lijn, 10m lijn, geen flex. op deze manier kan je je hond in alle veiligheid voor je eigen hond en andere honden laten lopen.

Ondanks de wereldwijde adopties worden duizenden Greyhounds elk jaar gedood. Het zou ondenkbaar en onverantwoordelijk zijn om nog met deze Greyhounds te kweken.
Neem best contact op met onze hondengedragsbegeleider (zie , zij kan je hierbij helpen. De meeste Greyhounds, die van de renbaan komen, kunnen niet goed zitten, omdat de spieren te kort zijn.
Dit is het grootste misverstand over de Greyhound. Nooit vergeten dat zij ex-racers zijn. In de meeste gevallen zijn enkele dagelijkse wandelingen genoeg om adoptie ouders en Greyhound in goede conditie te houden.

In werkelijkheid zijn zij eerder lui en genieten van hun leven in het gezin.
Het blijft vaak een persoonlijke voorkeur. Reuen en teven zijn evenwaardig. De teefjes zijn meestal wel iets afstandelijker en de reuen zijn in de meeste gevallen aanhankelijker.
ja, het zal je enorm veel voldoening geven, wetende dat je een leven gered hebt. Meteen krijg je het gezelschap van een trouwe aanhankelijke vriend, die alle genegenheid die je hem/haar geeft, dubbel en dwars teruggeeft.

De binnenhuiskennel


Het is een veilige en betrouwbare plaats omdat de meeste honden zich op hun gemak voelen in kleine en gesloten ruimtes. Het is heel belangrijk dat u de binnenhuiskennel nooit gebruikt om uw hond te straffen. De kennel moet altijd beschouwd worden als een speciale en betrouwbare rustplaats zowel thuis als op reis. Na een tijdje zal uw hond de kennel gebruiken als een rustplaats, zoals zijn eigen huis in uw huis.

Kennels zijn meestal een hulp in het trainen van puppies. Deze kunnen ook gebruikt worden voor:
  1. Voorkomen dat uw hond aan voorwerpen in uw huis knaagt of stuk maakt.
  2. Uw hond beschermen tegen bv giftige schoonmaak producten of elektrische draden.
  3. Uw hond een veilige manier van reizen garanderen zowel in de wagen als op de trein.
  4. Uw hond een rustplaats verschaffen wanneer hij of zij herstelt van een ziekte of kwetsuur.


Hoe vroeger u begint met de kennel te gebruiken, hoe beter. Ervaren fokkers zullen puppies vertrouwd maken met een kennel voor ze naar hun nieuwe thuis vertrekken. Maar een hond kan op elke welke leeftijd kennis maken met een kennel alhoewel oudere honden in het begin het kunnen beschouwen als een straf. Daarom hebben deze honden extra aanmoediging nodig en duurt het langer voor ze er vertrouwd mee raken, lekkere koekjes helpen vaak mee.

Laat in de eerste fase de deur van de kennel openstaan. Uw hond zal waarschijnlijk de kennel op eigen houtje verkennen. Wanneer de hond aarzelt om de kennel binnen te gaan, plaats dan zijn voederbak voor de kennel (met de deur open). Verplaats geleidelijk aan de voederbak meer en meer in de kennel en voor u het weet, zal de hond probleemloos de kennel binnengaan.
Door zijn gebruikelijke kussen of bed in de kennel te plaatsen en de deur open te laten, zal de hond er snel in leren slapen. Verplicht nooit uw hond om de kennel te betreden en wees altijd vol lof wanneer uw hond uit eigen beweging de kennel binnen gaat. Maak deze zo knus als mogelijk. Vergeet niet om regelmatig het kussen te wassen en te behandelen tegen vlooien. Ook onze dieren houden van een lekker schoon bedje.

De kennels die Greyhounds Rescue Belgium gebruikt hebben als afmeting in cm : 109 x 70 x 75

Wat is nu het verschil tussen de Greyhound en de Galgo?


Meer weten over de tatoeage en de chip