Adoptie informatie

Voor een Greyhound of Galgo Español geadopteerd kan worden gaat er veel aan vooraf, deze moeten fysiek klaar zijn voor de reis naar België.

– Alle honden worden gecastreerd/gesteriliseerd, behandeld tegen vlooien, ontwormd en gevaccineerd.

– Het bloed wordt getest op de diverse parasitaire ziektes die voorkomen in het Middellands zeegebied, zoals Leishmania, Ehrlichia, Filaria, Barbesia, anaplasma, alsook parvo.

– Ze zijn gechipt en worden geregistreerd.

Galgo Photograph

Wat kost een adoptie?
€ 250,00 voor de adoptie van een Greyhound, inclusief de registratiekosten bij DogID.

Voor het klaarmaken en overbrengen uit het buitenland van een Greyhound of Galgo kost dit een meervoud van het adoptiebedrag. Het overige wordt betaald door giften en opbrengsten van evenementen en beurzen.

Onze doelstelling van adoptie is niet, om zoveel mogelijk honden te plaatsen, maar om ze een goede thuis te bezorgen. Een veilig, liefdevol en comfortabel leven waar ze zoveel recht op hebben na de erbarmelijke omstandigheden waarin ze geleefd hebben.

Een afspraak maken Wilt u van te voren telefonisch een afspraak maken, enkel indien het dier reeds in Belgie is. Uiteraard kunt u zelf de Greyhound of Galgo kiezen die het best bij u past. Vanuit onze ervaring kunnen wij u adviseren.

Er komt een transport, met de auto of het vliegtuig aan, hoe gaat dat ?

Eerst pootjes strekken in de opvang, een plasje doen en iets eten of drinken. Sommige zijn heel uitgelaten, andere zijn moe van de lange reis. Vervolgens wordt de naam en de chip door ons gecontroleerd al dan niet met de dierenarts. De adoptie ouders kunnen dezelfde dag adopteren. Uitsluitend de honden die geadopteerd zijn komen mee met een transport.

De gastgezinnen, waar wij mee samen werken, verzorgen en observeren de honden die terugkomen in afwachting van adoptie. Het is belangrijk, als u een windhond in huis neemt, dat u het karakter een beetje kent. Bv hoe reageert deze op katten, kan hij/zij alleen blijven, kan hij/zij in een binnenhuiskennel slapen. Dit maakt het voor u makkelijker, en de kans op het vinden van een goede thuis voor het dier groter, als een aantal vragen beantwoord kunnen worden.

Vakantieopvang: Voor inlichtingen over vakantieopvang, helpen wij u graag verder.

Adoptie nazorg Bij vragen of problemen kunt u altijd bij ons terecht. Wij hebben binnen de vzw Greyhounds Rescue Belgium een hondengedragsbegeleider die al uw vragen, indien nodig, kan beantwoorden.

Wilt u ons regelmatig een foto sturen, het liefst per e-mail, zodat wij deze kunnen tonen aan onze vrijwilligers in Spanje die uw Greyhound of Galgo gered hebben.

De wandelingen die af en toe georganiseerd worden zijn de gelegenheid bij uitstek om ervaringen uit te wisselen en elkaar terug te zien. Soms zijn er meer dan 150 Greyhounds en Galgos bijeen, geen geblaf en gebrom, maar vrolijke en blije dieren.


Mocht er door speciale omstandigheden iets gebeuren waardoor de Greyhound/galgo niet in uw gezin kan blijven, wilt u ons hiervan op de hoogte te brengen zodat wij samen een nieuwe thuis kunnen zoeken. Voor de slechte verstaanders en om het goed te begrijpen bedoelen we: een sterfgeval, zware ziekte, een scheiding.