Wat is een perrera, een dogpound, dodingstation?

De pererra

Om u een goed inzicht te geven hoe het werkt. Een dodingstation in Spanje wordt gefinancierd door de overheid. In sommige gevallen wordt deze service overgenomen door een particulier. Ze deugen alle 2 niet. De reden is hetvolgende : het draait om geld. Dus word er geknoeid met de aantallen. Er wordt geen medicatie gegeven en in 7 van de 10 gevallen ook geen eten. Het dier word toch na 10 dagen op de goedkoopste manier geelimineerd. Meestal wordt zelfs deze 10 dagen niet gerespecteert Er zijn veel dodingstations die het met een spierverlammer T 61 doen. Het duurt dan 45 min. voor het dier dood is, waarbij het dier een verschrikkelijke doodstrijd heeft. Dit is normaal verboden.

Medewerkers in Spanje die proberen galgo’s te redden moeten met lede ogen aanzien hoe er in de gangen van het dodingstation open en bloot word getoond hoe de honden VERMOORD worden. Huilende honden, miauwende katten die liggen te creperen, allen met de doodsangst in hun stem, wetend wat hen gebeuren zal. Zelf proberen ze met alle middelen een paar honden mee te krijgen. Foto’s mogen er niet genomen worden. Het gaat door merg en been.Daar kan geen mens tegen. Er zijn er die rattengif gebruiken. Er zijn er die de dieren vergassen en de goedkoopste manier is de zeehondenknuppel. In dit laatste geval zijn de dieren soms nog niet helemaal dood als ze de oven ingaan.

Sommigen worden net op tijd gered, maar voor de meesten is het te laat.

AUB steun ons in onze strijd tegen dit verschrikkelijk dierenleed. Met Uw donatie, hoe klein ook kunnen wij één van deze dieren redden.

Een druppel op een hete plaat ? NEEN
De galgo van wie het leven gered wordt is ons dankbaar!

Hoe helpt Greyhounds Rescue Belgium ?

Om nog beter hulp te kunnen bieden plaatselijk aan de mensen die de galgo español helpen door hem bijvoorbeeld sneller te evacueren uit de dodingstations heeft GRB het CASH-PROJECT opgestart.

Doe nu een maandelijkse storting met vermelding :
"GRB-CASH PROJECT"

Bankrekening - Bank account


  IBAN : BE63 7330 0186 0208
 BIC : KREDBEBB

 

Steun mij in mijn missie voor de redding van de galgo español en help GRB te helpen met een kleine maandelijkse bijdrage. Indien iedereen een maandelijks opdracht doet van 5,- Eur - of meer - dan kunnen we hen helpen.

Ik dank u van harte!
Met vriendelijke greyhound en galgo groeten

Hervé Marysael    (Zelf stort ik ook een maandelijkse bijdrage)
Voorzitter Greyhounds Rescue Belgium v.z.w.