Afscheid van Helia

Galgo Photograph

Met intens verdriet en een grote leegte achterlatend hebben wij onze lieveling die waarschijnlijk de 15 jaar al gepasseerd was zachtjes laten inslapen op 8 februari 2010.

Helia had ons gezinnetje in juni 2001 vergroot en zij werd liefdevol opgevangen en haar leven een nieuwe wending te geven en in alle rust kon genieten van onze nieuwe woonst te Kalmthout.

Ze was vanaf de eerste kennismaking om te zeggen 2 poten op één buik met onze Snoopy (boerefox).

En waren sindsdien onafscheidelijk en zochten steeds elkaars gezelschap op.

Helia paste zich vrij snel aan maar we hebben haar wel moeten leren trappen op- en aflopen. Dat lukte niet zo best tot we special voor haar traptegels hebben gelegd.

Toen was ze nog fit genoeg om de maandelijkse wandelingen met haar collega’s uit Spanje te kunnen maken. Al bleef ze steeds gereserveerd en wat angstig tegenover haar collega’s uit het zuiden. Voor onze jaarlijkse reizen naar de Ardčche was ze ook altijd te vinden. Haar vroegere leven vervaagde helemaal om plaats te maken voor een hemel op aarde.

Alles leek voor haar op een wolkje te lopen tot een 2-tal jaar geleden haar compagnon Snoopy verloor en het aardse leven voor het eeuwige inruilde.

Ze werd stilaan een oude dame, haar spieren werden strammer, hier en daar ontstonden kleine en iets minder kleine probleempjes. Eén van deze kleine onvolkomenheden (vetbultje) is verleden zomer beginnen te ontaarden. Omwille van haar gevorderde leeftijd werd gelet op de risico’s voor haar leven door de veearts geadviseerd om geen heelkundige ingreep meer uit te voeren.

Wij hebben haar door dik en dun blijven steunen in deze ongelijke strijd en haar met de beste zorgen blijven omringen tot het echt niet verder kon. Helia is heel zachtjes in onze armen gestorven op weg naar haar maatje Snoopy in de hondenhemel.
Linda en Roland uit Kalmthout.Afscheid van Gabriella

Galgo Photograph

In maart 2004 hebben wij via jullie organisatie een Galgo geadopteerd . Dit was een keerpunt in ons leven, vooral dan het mijne , ik had een hemelse schrik van honden We hadden beloofd dat we haar zouden omringen met de beste zorgen tot het einde van haar bestaan, we zouden haar omringen met warmte en gelegenheid. We hebben dit gedaan tot op het einde , het einde die veel te vroeg is gekomen.

Haar lichaam heeft zelf het teken gegeven, blijkbaar is het typerend dat deze honden last hebben van de dierlijke variant van de ziekte van Chron, proteïne lozing enteropathie De prognose is matig tot slecht, we hebben 1 behandeling gegeven, maar het heeft niet mogen zijn, dankzij de toegediende corticoiden heeft ze niet afgezien. Ze heeft al bij al 4 dagen hevige diaree gekend, daarna zijn we gestart met de behandeling.

Galgo Photograph

ze was speels, levendig, zoals ze altijd is geweest , tot op het einde Deze avond hebben we vastgesteld dat ze op 1 week tijd nog eens 1kg 300 gr was afgevallen, haar lichaam deed roofbouw,het ging eiwitten uit de spieren halen. We hebben bij haar gebleven tot het einde , ze was nooit alleen. Dus u heeft kunnen begrijpen dat we haar hebben moeten doen inslapen. Wij danken u en uw organisatie dat onze "Gabby" een leuk pensioen hebben kunnen geven. Voorlopig willen we even hond vrij blijven maar ooit staan we er weer
Groeten, DeschuymereAfscheid van Luca

Galgo Photograph
Galgo Photograph

Na al ons moed te hebben samengeraapt en met immens veel pijn en verdriet in ons hart, melden wij het heengaan van onze allerliefste Luca. Na een lange periode van beetje per beetje achteruit gaan tot ze uiteindelijk niet meer kon opstaan uit eigen krachten, hebben we de pijnlijke beslissing moeten nemen om haar te laten inslapen, ons meisje was helemaal op. Ze heeft ons 7 fantastische jaren boordevol herinneringen gegeven. Bedankt voor deze prachtige zalige hond, ze heeft ons leven zo verrijkt. Familie Degryse - HoornaertAfscheid van Jana

Galgo Photograph

Met ontzettend veel verdriet moeten wij het overlijden melden van ons meisje Jana, ondanks de goede zorgen van de dierenarts heeft het niet mogen baten en is ze deze morgen (8 jan 2009) na een kortstondige ziekte in het bijzijn van hem overleden.
Wij adopteerden ze 5 jaar geleden eind januari 2005 bij jullie en Balbino noemde haar toen Canal. Ik hoop dat we haar nog 5 mooie jaren hebben kunnen geven na de 7 jaar ellende die ze meemaakte in Spanje. Op haar manier toonde ze dat ze gelukkig was.
Ondanks het grote verdriet dat we momenteel meemaken denken wij toch terug aan de mooie tijd die ze ons dank zij jullie gegeven heeft. Nu willen we er even niet aan denken maar zodra het ons lukt willen we zeker terug een greytje of galgo adopteren.
Fam Deltour


In memoriam geadopteerde honden Greyhounds Rescue Vorige 9 Volgende


XHTML 1.0 | CSS