Afscheid van Raisa

Galgo Photograph

Heb spijtig genoeg het slechte nieuws te melden dat Raisa dinsdag 15juni overleden is. Tis begonnen maandagnacht rond 0:30u, ik wilde Raisa buiten laten om een plasje te doen, maar als ze rechtstond merkte ik dat er iets mis was, ze had geen evenwicht meer en zakte door haar poten, na ze terug recht te zetten en ze buiten in de tuin te laten zag ik dat ze van links naar rechts begon te zwijmelen.

Heb uiteraard direct naar dierenkliniek gebeld waar ik direct mocht komen. Ondertussen had ik Raisa in de zetel gelegd om te bekomen, en zag ik dat haar ogen van links naar rechts draaide, toen besefte ik dat er iets serieus mis was. In de dierenkliniek heeft ze dan ook moeten blijven om verder verzorgd te worden, had toen nog altijd beetje hoop.

Tot ik de volgende dag belde, en te horen kreeg dat ze een tumor in haar buik heeft die uitgezaaid is naar de hersenen. De dierenarts vertelde me dat ik er is over moest nadenken om haar te laten inslapen, omdat ook kortizone niet meer helpte. Dat kwam helaas hard aan, op zo een korte tijd zo achteruit gegaan. Ben dan maar naar de dierenkliniek gereden met het verschrikkelijke gevoel daar afscheid te moeten nemen van Raisa.

Galgo Photograph

Had dan ook Haar beste vriend Xayco meegenomen waar ze toch 10 jaar mee heeft samengeleefd. Als ik daar aankwam lag ze in de kennel (zie fotos), ze kon zelfs niet meer recht geraken, ocharme toch. Xayco twijfelde er niet aan en kroop spontaan bij haar mee in de kennel, denk dat hij wist wat er aan de hand was, hij wilde zelfs niet meer uit de kennel uitkomen en legde zich tegen haar aan, wat haar dan ook gerust stelde. Heb daar zo nog meer dan een uur gezeten samen met Xayco en de dierenarts, maar ik moest natuurlijk beslissen hoe pijnlijk het ook was.

Alsof dit alles nog niet genoeg is gaat het momenteel met Xayco ook niet zo goed. heeft ademhalingsproblemen en hoest vrij veel. Na onderzoek met fotos te nemen, bronchoscopie, bloedonderzoek, echo enz.. blijkt dat zijn witte bloedcellen 57000 zijn terwijl dit max 17000 mag zijn. Er is een gezwel vastgesteld in één van de nieren, maar het is niet duidelijk of het een tumor is of een infectie, in het beste geval een infectie en is dit beter met een antibioticakuur van 3 weken, beterd het niet dan zou dit wel is een tumor kunnen zijn en is de enige mogelijkheid een nier wegnemen, als de andere dan nog goed werkt natuurlijk, en er geen uitzaaingen zijn. Dus nu maar hopen dat het met hem beter gaat
Groetjes David Ramoudt

Afscheid van Cherry

Galgo Photograph

Mijn lieve meid
Vanmorgen 10 juni 2010 hebben we afscheid van je moeten nemen.
10 jaren hebben we veel vriendschap, liefde en knuffels ontvangen.
Wij adopteerden je op de Kluisboswandeling in december 2000 als speelkameraad voor onze Fiero.
Nooit ziek, altijd startklaar voor de wandelingen, altijd zonder stress – De laatste maanden gingen de dagelijkse wandelingen zeer traag vooruit. Maar je was een kranige en mooie oude dame voor je 16 jarige leeftijd.

Ondertussen had je al afscheid moeten nemen van je vriendjes: Fiero – Lance en Lisas. Wij zullen je niet vergeten. Pelos – Pedro – Jaime – Nio en Orfee.


Afscheid van Risto

Galgo Photograph
Galgo PhotographEind mei 2010 stierf lieve Risto.


Allerliefste Risto,

6 jaar geleden kwam je bij ons op aanraden van Josephine. Het was de nagel op de kop want we konden ons geen betere vriend wensen dan jij.

lees verder in de afscheidsbrief voor RistoAfscheid van Manteca

Galgo Photograph

Met een droefheid die woorden overtreffen, moet ik je helaas melden dat Manteca uit Albacete, omgedoopt tot ons Chica geadopteerd op 10/ 06/2007 en uitgegroeid tot een schat van een galga die zondermeer het middenpunt van ons kinderloos gezin was... is overleden.

Gisteren zijn we met onze toen nog speelsetrien naar de hondenloopweide van St Truiden (Nieuwehoven) gereden om ze los te laten lopen, zonder enige aanleiding en na een paar toertjes gelopen te hebben werd ze plots heel rustig, éénmaal terug thuis kon ze bijna niet meer lopen ik heb dan direckt contakt opgenomen met het dierenziekenhuis in Hasselt waar zij als patiente te boek staat en waar ze tevens haar Belgischehistorie kennen, na de nodige instrukties van de dokter met dienst heeft zij met tussenpozen rustig geslapen, toen ik konstateerde dat omstreeks 4uur s'morgen nog geen beterschap was heb ik terug gebeld en een vroege afspraak gevraagd.

Als éérste patiente in het vernoemde St Caterina ziekenhuis werden er een paar ronge foto's gemaakt die geen uitsluitsel gaven, enkel na een echo kon men zien dat de lever door een tumor was aangetast en onomkeerbaar was.

Dat wij bijna drie jaar en na een kleine aanpassingsperiode een schat van een hond in ons midden hadden moet ik je niet vertellen, dat zij nu een engel in het hondenrijk is staat voor ons vast.

We laten haar cremeren bij Dirk & Dogs te lummen waarna zij vanaf vrijdag haar vast plaatsje in onze huiskamer krijgt.
Met een gemeende dankbaarheid en blijvend respekt


Afscheid van Chicca

Galgo Photograph

Met veel droefheid moet ik je melden dat mijn lieve hond Chicca, vannacht is gestorven (7 april 2010).

Ik heb Chicca geadopteerd via uw organisatie op 15.05.2005 Haar naam in het boekje was Landa en het vermoedelijke geboortejaar 2003.

Zij is op Paasmaandag (05.04) onwel geworden en moest heel hard pompen om adem te krijgen. Ik ben direct met haar naar de dierenarts gegaan. Daar zijn er platen genomen en was de diagnose : water op de longen en een vergroot hart. Ze heeft direct medicatie gekregen en zou die waarschijnlijk levenslang moeten nemen zei de dokter. Maar dinsdagavond is ze eerst naar mij gekomen om daarna naar haar waterbak te gaan, waar ze is neergevallen en dadelijk gestorven is in mijn armen.

Ik zal die lieve, zachte hond voor altijd in mijn hart dragen.
met vriendelijke groeten, Daniels Nadine


In memoriam geadopteerde honden Greyhounds Rescue Vorige 10 Volgende


XHTML 1.0 | CSS