Afscheid van ARMAGEDDON LISAS CRYSTAL = LISAS

Galgo Photograph

Zij werd geboren op 16 mei 2000.

Werd liefdevol door ons geadopteerd op 24 april 2005. Wij hebben haar laten inslapen op 03 november 2008 wegens een agressieve botkanker aan haar linkerpoot die niet meer te genezen was. Zij heeft toch nog de leeftijd gehaald van 8 ½ jaar wat jammer niet oud is. Wij hebben haar een goede thuis kunnen geven voor maar 3 ½ jaar.

Zij heeft enorm veel pijn geleden, eerst haar linkerpoot waar wij vreesden om deze te moeten amputeren maar die wegens de goede zorgen van onze dierenarts wonderwel herstelde. Waar wij toch 4 maand verzorging voor nodig hadden. Dan de problemen met haar middelste teen, die moest verwijderd worden.
En dan nu deze agressieve botkanker die in 14 dagen tijd enorm veel schade heeft aangericht binnen het gestel van Lisas haar poot.

Afscheid van Jacky

Galgo Photograph

Ongeveer 7,5 jaar geleden hebben wij Jacky, een whippet, geadopteerd. Het was een heel schuchter hondje, bang van de wereld en van mannen. Langzaam heeft hij geleerd dat hij bij ons veilig was en dat een hondenleven zelfs leuk kon zijn! Hij werd een deel van ons en de band is door de jaren alleen maar sterker geworden. Daarom doet het nu zo verschrikkelijk pijn dat hij er niet meer is. Net zoals hij indertijd besliste om met ons mee naar Retie te komen, heeft hij ook nu zijn moment om te gaan, zelf gekozen. Gisteren is hij rustig ingeslapen.

Vriendelijke groeten, Ria en Karel De Volder Caeyers

Afscheid van Marlow

Galgo Photograph

Met heel veel pijn in ons hart hebben we verleden donderdag 16 oktober 2008 Marlow moeten laten inslapen. Hij begon meer en meer te sukkelen, stond niet meer stevig op zijn poten, voelde niet meer wanneer hij zijn grote behoefte moest doen. Maar dat namen wij er allemaal graag bij, het was ook zo’n schatje. Maar vorige week hoestte hij bloed op. Bij de dierenarts bleek dat hij metastasen had in zijn longen en dat er iets aan het bloeden was. Hij kreeg het benauwd en het zou nog erger worden. We hebben een zeer zware beslissing genomen en hem laten gaan.

Hij was een maatje voor onze andere, Sevilla, die zich nu ook moet aanpassen. Hij is niet gewend om alleen te zijn. Ik hoop alleen dat we Marlow nog een prachtige tijd hebben mogen geven, hij was bij ons van 15/08/2001. Het zal toch even duren voor we zonder pijn aan ons Marlooke kunnen denken.

Fam. Pihay-Sas (Francine Sas)

Afscheid van King

Galgo Photograph

Onze King is bij ons gekomen,na een reportage gezien te hebben op T.V. kempen over verwaarloosde greyhounds. Wij zijn hem gaan halen op 26 februari 2000 in Olmen.
Toen wij daar te midden van een aantal honden zaten was er eentje dat naar ons kwam en die lachte. Op dat ogenblik was het niet moeilijk om te beslissen welke het ging worden.

De vriendschap die wij van hem gekregen hebben was echt ongelooflijk zonder te spreken over de aanhankelijkheid. Als ik terug denk aan de lange wandelingen die wij samen gemaakt hebben in de bossen en dit steeds zonder leiband

Dan zegt dit alles over zijn aanhankelijkheid.

Tot ons grote verdriet is hij 25 september plots ziek geworden,hebben onmiddellijk de dierenarts opgebeld,
Daarna is hij nog 2 dagen goed geweest nog kleine wandelingetjes gedaan,maar de maandag op 29 september besliste hij zelf dat het genoeg geweest was en dat hij naar de regenboog wilde gaan om zijn vroegere vriendjes terug te zien.(zijn dikke vrienden stoffel en dolly)

De uitspaak die ik onthoud is :
"wanneer je verdrietig bent,
blik dan opnieuw in je hart en je zult zien
dat je weent om wat je vreugde schonk."

Afscheid van Santos

Greyhound Galgo Photograph
Greyhound Galgo Photograph

Met droefheid in het hart moet ik u mededelen dat onze Galgo Santos is overleden op 01/10/2008 zoals elke morgen lieten we onze beide Galgas omstreeks 6 uur vrij in onze tuin, dan deden hen dagelijkse koers en hun boodschappen omstreeks 6 uur 30 toen in de tuin keek vond ik het raar dat Santos neerlag op het terras in de achtertuin, en dat Sjacco er naast stond ik ben direct naar buiten gegaan en moest vaststellen dat Santos overleden was.

In de loop van de ochtend nog contact gehad met de dierenarts en deze stelde vast dat het om een slagader breuk ging. Santos heeft dus geen pijn gehad ( wast ook aan de ligging en de uitdrukkingen te merken, oren en staart omhoog) Hij heeft maar een goede twee maand van zijn nieuwe speel maker en thuis kunnen genieten. Telkens we Sjacco nu buiten laten in de tuin, draait Sjacco zich om en kijkt waar Santos blijft maar te vergeefs trekt hij alleen de tuin in. de achterdeur in het oog houdend. Mvgr. Willy Van den Briel


In memoriam geadopteerde honden Greyhounds Rescue Vorige 7 Volgende


XHTML 1.0 | CSS