Afscheid van Madame

Galgo - greyhound Photograph

Zij heeft ons maandag 12 maart plots verlaten en is ingeslapen als een "Madame", haar naam waardig. Ze was zo lief , zo trouw... als ze met haar kopje tegen me aan kwam vleien zag je de liefde uitstralen. Ze heeft nooit een vlieg kwaad gedaan, alleen vogeltjes en konijntjes daar was ze gek op en poezen waren ook geen vrienden. Als onze fiere Madame op wandel was zag ze zo eens van uit de hoogte naar haar andere hondenvrienden. Op de hondenweide was het allemans vriend, zowel mens als dier, zelden heeft ze gegromd, kortom ze was een "madame".
 

Ze plakte aan mij, overal volgend en kon ze eens niet mee, dan had ze een blik in haar ogen die je schuldgevoelens gaf. Eén oortje recht, het andere plat was haar kenmerk. Trappen op en af met haar lange poten daar had ze het niet zo mee. Wat missen we je, niet vervangbaar, je blijft in ons hart en onze gedachten die levendige "Madame". Lieve meid, je hebt toch drie mooie jaren mogen doorbrengen samen met je levensgezellen. Lisa en Junco missen je ook, rust nu zacht bij je zusjes Tanny en Bobientje.
Uit het hart, Karin & Walter


Afscheid van Zebedee

Galgo - greyhound Photograph

Zoals ik je al eens melde, is onze Zebedee heel ziek van Leishmania.
Hij is zo verzwakt en uitgemergeld dat wij beslistten om hem te laten inslapen. Het is met veel pijn in het hart maar we hebben alles geprobeerd om hem erbovenop te krijgen maar hij blijft maar wegkwijnen. We zullen het hondje heel hard missen maar we hebben hem toch nog 3 mooie jaren kunnen geven.
Met vriendelijke groet, Els & Johan (22-03-2012)


Afscheid van Macky

Galgo Photograph

Jij kwam bij ons heel onverwacht,
Jij werd mijn dikste maatje,
Jij was altijd even enthousiast,
Jij was toch wel ons zorgenhondje,
Jij moest ons verlaten even onverwacht,
Jij bent nu terug bij jouw maatjes,
Mira en Laïka,
Jij mistte ze misschien nog meer dan ik,
Het was een hele toffe tijd
Maar die kon spijtig genoeg niet blijven duren.
Geniet nu maar waar je ook bent,
Ik zal altijd blijven genieten van de mooie herinneringen.
Je maatje.Afscheid van Ramses

Galgo Photograph

Tot ons grote verdriet hebben we vorige week onze trouwe galgo Ramses moeten laten inslapen. We adopteerden Ramsy een dikke 12 jaar geleden bij Josephine. Hij was daar terug geplaatst nadat zijn eerste adoptiebaasje overleden was en diens bejaarde vrouwtje niet alleen voor Ramses kon zorgen. Ramses was een hele fiere en superlieve hond. Hij kon belachelijk onnozel uit de hoek komen. Als er iemand van ons ziek was, dan kwam Ramsy regelmatig eens checken, met zo’n blik in zijn ogen alsof hij je begreep. En volgens ons was dar ook echt zo.

De laatste tijd woog de leeftijd een beetje door, maar over het algemeen ging het goed. Tot hij een heel agressieve maag- en darmontsteking kreeg.Geen enkele medicatie sloeg goed aan, we hebben hem aan een infuus gelegd om hem te beschermen tegen uitdroging. Toch was hij op den duur zo verzwakt dat het niet mooi meer was. Hij gaf zelf zo duidelijk aan dat het voor hem niet meer hoefde. Ramses was 15 jaar, en deze week van ziekte was voor hem te veel. We zijn heel erg blij dat we Ramsy zo’n lange tijd hebben mogen kennen. Het was een schat van een hond, en wij, en zijn greyhound-zusje, missen hem heel erg.


Afscheid van Figo

Galgo Photograph

Gisteren - 12 januari 2012 - hebben we onze Figo moeten laten inslapen. Hij was bij ons sinds 2001, altijd even vrolijk, lief en trouw. Nooit is hij ziek geweest. Een aantal weken terug kon hij niet meer stappen. Na onderzoek bleek dat zijn ruggengraat helemaal verkalkt was. De medicatie hielp een beetje maar eergisteren kreeg hij een infectie aan één van zijn achterpootjes. Hij kon niet meer gaan of staan.

Hem nog langer laten afzien had geen zin. De beslissing was hard, de leegte nu enorm! Bedankt dat jullie hem destijds van een vreselijke dood gered hebben en hem toevertrouwde aan ons! Hij was een verrijking voor ons.
Groetjes, Mia.

In memoriam geadopteerde honden Greyhounds Rescue Vorige 18 Volgende


XHTML 1.0 | CSS