Afscheid van Marie

Galgo Photograph

Vier jaar geleden hebben we Marie geadopteerd (Trank was de naam op haar paspoort). nu moet ik jammer genoeg meedelen dat we Marie hebben moeten laten inslapen,ze is ernstig ziek geweest ze had leishmania en ondanks de medicatie heeft de ziekte het van haar gewonnen. toch kan ik terug denken op 4 mooie jaren en ben ik blij dat ik haar toch nog die jaren van geluk heb kunnen geven. vele groeten, Tollenaere Nancy (Zelzate)

TopBack to Top

Afscheid van Silva

Tot onze grote spijt moeten wij u meedelen dat onze Silva onverwachts is overleden op dinsdag 08/01/2008, omstreeks 18u30. "Geboren in Ierland (1995), getransfereerd naar Spanje, in het asiel beland van Medina del Campo en door GRB gerepatrieerd naar Olmen in België" is in het kort wat wij van deze windhond onthouden tot wij haar in februari 2000 adopteerden.

Galgo Photograph

We noemden haar Silva. Zij die haar gekend hebben, herinneren haar zeker als een bang hartje. Thuis en in onze rustige landelijke omgeving voelde ze zich veilig en zichtbaar gelukkig. Zij kon heel snel genieten van het leven, iets wat haar van harte gegund was, en dit toch gedurende acht jaar.

Ziek is Silva nooit geweest. De jaarlijkse bezoeken aan de dierenarts zorgden voor de vaccinaties, het ontwormen, het reinigen van de oren, het algemeen onderzoek en consultatie. Dagelijks maakten wij onze wandeling, Silva koos de weg. Regen en wind deerden haar niet. De levensjaren begonnen wel hun tol te eisen. Het ging allemaal wat trager en de inspanningen werden korter. Het laatste jaar bleef ze gewoon thuis in de tuin.

Silva vroeg om nog eens buiten te mogen, daarna ging ze rusten. Tijdens haar laatste rustpauze is zij ingeslapen, hartfalen… Silva was een héél brave huisgenote, intelligent, trouw en lief. Zij laat dan ook een enorme leegte na, maar de herinnering van wederzijdse liefde blijft.
Met vriendelijke groet, Elvira en Herman.

Nawoord van Josephine Van Den Bergh :

Die lieve Silva,wat een prachtdiertje. Ja,ik herinner me nog de dag dat je haar kwam halen. Een bang wezeltje was het.Maar wat fijn dat zij bij jullie terecht gekomen is. Ik weet,dat er bij zo'n verlies geen woorden van troost zijn. Maar weet dat je haar 7 jaar de hemel op aarde gegeven hebt en dat zij het nog heeft mogen ervaren dat niet heel de wereld slecht is. Zij komt van een heel slecht verleden: Geboren in Ierland, verkocht als vee op de zwarte markt en is zo in erbarmelijke toestand terecht gekomen in de handen van Spanjaarden, die het zelfs nog minder goed voorhadden dan haar voorgangers.
Zij heeft zich voor hen uitgeslooft en werd heel slecht behandeld en mishandeld.

Zij is meegekomen met het eerste transport van 36 greyhounds die toekwamen vanuit Spanje in Olmen. Jij hebt haar zover gekregen dat ze toch nog van het leven heeft kunnen genieten. Bedankt lieve Herman en ook bedankt aan de mama voor al de liefde die jullie Silva gegeven hebben. Terwijl ik dit schrijf rollen de tranen uit mijn ogen want ook in mijn hart heeft Silva een speciale plaats ingenomen. Ook ik zal ze nooit vergeten. Wat een verlies, wat een leegte maar ook dankbaarheid vanwege Silva. Want ook zij heeft jullie alles gegeven. Groetjes en hopelijk zien we elkaar gauw.
Josephine.


TopBack to Top

In memoriam geadopteerde honden Greyhounds Rescue Vorige 4 Volgende


XHTML 1.0 | CSS