Afscheid van Domi

Galgo Photograph

Met verdriet heb ik mijn lieve hond Domi moeten laten inslapen, het ging niet meer en hij kon niet meer op z’n zere pootje staan, en dus werd het andere pootje te veel belast. Bovendien was er een begin van onzindelijkheid. Ik heb 7,5 jaar heel veel plezier aan Domi beleefd en hij aan mij denk ik. Hij was het vertrouwen in de mensen nog niet kwijt, zoals Frank. Ik zal Domi nooit vergeten en hij is één van de liefste honden die ik ooit heb gehad, altijd lief en vrolijk ondanks zijn pijnlijke handicap. Domi is indivueel gecremeerd en op een mooie dag zal ik zijn as uitstrooien op plaatsen in het bos waar hij graag kwam.

Galgo Photograph
Galgo Photograph

Ik weet nog dat ik met een bedenkelijk gevoel Domi opnam en dacht ík ga het proberen, want ik heb ook poezen, maar het ging allemaal goed, ook met Frank, het klikte tussen die twee. Ik heb nooit, maar dan ook nooit, één moment spijt gehad van het moment dat ik Domi opnam, wat een lieverd, rust zacht Domi.
Ik heb Domi individueel laten cremeren en ga zijn as uitstrooien in het Amsterdamse Bos waar hij zo graag kwam. Ik heb foto’s bijgevoegd, waarvan de laatste een foto van het schilderij wat ik zelf geschilderd heb van Domi.
Liefs van Beppo


Afscheid van Benita

Galgo Photograph

Ik moet je het droevige nieuws melden dat mijn Galga Benita vandaag overleden is (6/10/2010). Haar nieren hebben gefaald. Dit was waarschijnlijk te wijten aan haar ellendige voorgeschiedenis. Zij werd immers in een put gegooid. Ik ben ze bij jullie komen halen op 9/11/08 en ze was oorspronkelijk bij jullie geregistreerd onder de naam Luisa.
Met vriendelijke groeten, Mattie


Afscheid van Luna

Galgo Photograph

Op 28 september 2010 omstreeks 21u35 hebben wij met veel pijn en smart ons Luna laten inslapen. Zij was reeds een hele poos ziek en er kon geen juiste diagnose gesteld worden. Zo lieten wij begin augustus in Merelbeke, 3,5 liter lymfenvocht uit haar borstholte verwijderen. Allerlei onderzoeken leverden geen enkel tastbaar resultaat op.

Na deze ingreep was zij nog enkele weken goed en waren wij blij om ons Luna terug te zien zoals ze was. Echter sinds enige dagen was alle fut eruit, eten deed ze bijna niet meer, plassen ook niet en al wat ze nog deed was zwaar ademen en rusten. Wij hebben alle mogelijkheden besproken, bekeken en hebben op veel vlakken ons best gedaan en Luna zo goed mogelijk verzorgd,... tevergeefs.

Na enkele weken goed gereageerd te hebben op de medicijnen, was het gisteren te veel en te zwaar geworden voor haar en ons. Niet alleen omdat het zo voorzien is, maar vooral omdat jullie allen, dieren een warm hart toedragen, stuur ik deze mail naar jullie.
Dieren zijn geen mensen, maar voor ons is het verlies niet kleiner.
Wij waren verantwoordelijk voor haar en hoe zwaar het ook valt, wij hebben haar niet in de steek gelaten.
Dank aan iedereen voor het lezen en het begrip. Gunther, Peggy en Dylan (Luna : 01/02/2003 - 28/09/2010)


Afscheid van Litri

Galgo Photograph

De tijd gaat snel. 6 jaar geleden in juni zijn wij op een mooie dag verzeild geraakt in Burcht, samen met onze vrienden Chris en Ingrid, om een galgo te adopteren. Litri was net teruggebracht zei Josephine toen, waarom weten we nog altijd niet. Het was een prachtige hond die we toen meegenomen hebben naar huis. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua karakter ! Een prachtig, lief en eerlijk karakter. Hij was al een oudje zeiden ze toen, als je hem een jaar of twee kunt houden, mag je al blij zijn !! Die 2 jaar zijn er dus 6 geworden en we hebben hem vorige week in alle waardigheid moeten laten gaan. Zijn achterhand was verlamd, zijn lichaam wilde niet meer, maar zijn hart wel… Het is moeilijk om je hond te zien aftakelen, moeite te zien krijgen om rond te lopen. Maar hij klaagde nooit, bleef goed eten en drinken, maar op het einde ging het bergaf. Onze dierenarts heeft ons goed begeleid en onze Litri is op zijn eigen plaats rustig ingeslapen. Voor ons is het een leegte die hij achterlaat, maar ergens ook een verlossing, want altijd zat je met hem in je hoofd (zou Litri niet gevallen zijn, zou alles goed zijn thuis, …) We zijn blij dat we hem een goed leven konden geven en we vonden het een fantastische hond !!
Met vriendelijke groeten
Kurt en Kathy Millecam-Derycker


In memoriam geadopteerde honden Greyhounds Rescue Vorige 12 Volgende


XHTML 1.0 | CSS